Grækenland er sommerens feriehit

26. juni 2013

Den græske krise afskrækker ikke danske familier, der søger sol, varme, badevand og god mad.

Solbeskinnede, hvidmalede huse med blå døre og vinduer, liflig musik i gaderne, duften af god mad, slentrende turister på strandpromenaden, ivrige tjenere ved restauranterne.

Sådan er det Grækenland, som vi danskere elsker.

Den blå himmel. Den blå havoverflade. De hvide facader, der reflekterer lyset og varmen.

Bravo Tours sender i sommer 16 fly om ugen lastet med danskere, der bare ikke kan få nok af den græske hygge og den livgivende varme.

En tredjedel af alle danskere har Grækenland som favoritrejseland, måske fordi grækerne bekymrer sig mere om gæsternes velbefindende end om landets økonomi.

Nyt på Rhodos
– Vi har fire dejlige græske øer på programmet – Kreta, Rhodos, Zakynthos og Santorini, og vi har udvidet med nye hoteller og flere aktiviteter i år, siger Bravo Tours administrerende direktør, Peder Hornshøj.

Rhodos har Bravo Tours udvidet med Faliraki-området på østkysten kun 12 km syd for Rhodos By og i læ for vestenvinden.

– Rhodos er hvert år blandt vore mest populære rejsemål, så det er helt naturligt at udvide. Faliraki-området har dejlige, børnevenlige strande, og hotellerne er i topklasse, siger Peder Hornshøj.

Hyggelige Kreta
Alene til Kreta har Bravo Tours syv fly om ugen i højsæsonen. Grækenlands største ø er Middelhavets femtestørste med et areal på en femtedel af Danmarks, så her er rigelig plads til masser af aktiviteter. Strandene er intime, og hotelområderne danner ofte et hyggeligt lokalt miljø med små supermarkeder, barer og taverner, så man føler sig hjemme og hurtigt kommer til at hilse på de lokale beboere.

Chania er en hyggelig turistby med et hyggeligt område med smalle stræder og torve ved den flere hundrede år gamle venezianske havn. Her tilbringer mange danske familier ofte timerne sidst på eftermiddagen og først på aftenen.

Gæstfrie Zakynthos
Zakynthos er en indbydende ø på vestsiden af Grækenland i Det Ioniske Hav. Her lokker især de lange strande med fint sand og lavt vand, hvor man trygt kan slippe sine børn løs.

Zakynthos befolkning er meget gæstfri og lader ikke turismen ødelægge de gode gamle traditioner, som man selv nemt bliver en del af – hvis man vil.

Øen har pragtfulde sandstrande, en livlig havnepromenade i Zakynthos by og en lang række lækre og indbydende restauranter og caféer.

Zakynthos er uspoleret græsk natur og kultur. Den rummer blandt andet Laguna- bugten, der er beskyttet område for de store havskildpadder.

På vulkaner
Santorini bærer præg af at være skabt af et vulkanudbrud. Strandenes fine sand er mørkt og landskabet dramatisk. De små byer er hyggelige og noget af det mest romantiske, man kan tænke sig.

Langs det meste af kysten rejser klipper sig stejlt 300 meter i vejret.

Santorini er i alt 90 km2 (hovedøen er 73 km2 – på størrelse med Tåsinge) og har næsten 14.000 indbyggere fordelt på 13 landsbyer.

Santorini er bl.a. kendt for sin smukke natur og de fantastiske solnedgange ved Oia på øens nordspids. Hovedøens vestkyst er bjergrig og hælder stejlt ned mod havet, mens østkysten på begge sider af feriebyen Kamari på ydersiden af øen er flad og omgivet af strande med fint, sort lavasand med rullesten.

Santorinis landsbyer er præget af smukke hvide huse med blå døre og vinduer. En af de spændende landsbyer er Pyrgos, der er bygget som en labyrint, og hvor der siges at være flere kirker end huse, flere æsler end mennesker og mere vin end vand.

– Grækenlands popularitet er ikke ny. Ferieøerne har utroligt mange stamgæster. Nogle har måske uretmæssigt været lidt tilbageholdende i Grækenlands kriseperiode over de sidste par år, men alt har jo fungeret optimalt. Det ved danskerne, og derfor vender man gerne tilbage til Grækenland. Og så er det jo billigt, både at købe rejsen og at leve dernede. Desuden er vejret godt hele sommeren. Man får megen ferie for pengene, siger Peder Hornshøj.

Af Hella Brun

Fakta:
Rhodos
Lidt større end Lolland. 116.000 indbyggere.
Seværdigheder: Rhodos by, hvor et af verdens syv vidundere, Kolossen på Rhodos, stod ved indsejlingen til Mandraki-havnen indtil et jordskælv i 226 f.v.t., den gamle bydel, og landsbyen Lindos.

Kreta
På størrelse med Sjælland og Lolland tilsammen. 650.000 indbyggere.
Seværdigheder: Ruinerne af det antikke palads Knossos, bjergene med bl.a. Samaria-kløften og øens mange strande.

Zakhyntos
Lidt større end Mors. 41.000 indbyggere.
Seværdigheder: Strande med gode dykkemuligheder.

Santorini
Halvanden gange så stor som Limfjordøen Fur. 16.000 indbyggere.
Seværdigheder: Naturen. Santorini består af hovedøen Thera og nogle mindre øer, der alle er rester af et sammensunket vulkankrater. Solnedgangen set fra Oia på Theras nordspids.

Med Bravo Tours til de græske øer fra Billund og Aalborg
Fra Billund til Kreta hver fredag to fly, mandag et fly.
Fra Billund til Zakynthos hver søndag.
Fra Billund til Santorini hver søndag.
Fra Billund til Rhodos hver mandag og lørdag..
Fra Aalborg til Kreta hver fredag.
Fra Aalborg til Zakynthos hver søndag.
Fra Aalborg til Santorini hver søndag.
Fra Aalborg til Rhodos hver mandag.
Desuden har Bravo Tours fly fra Aarhus og København.

Share Button