Løver og leoparder – Kenya-dagbog 5

12. oktober 2012

Bravo-Tours-Hyæne

”Der findes ingen ord, ingen ord der helt slår til…”
Den sidste dag på safarien om eftermiddagen spurgte vores chauffør Daniel, hvad vi nu ville se. Når man efterhånden synes, at man har set alt, kan man godt blive lidt krævende, så vi sagde, at vi gerne ville se en leopard. Vores rejseleder, Niels, havde klart sagt, at det var nærmest det eneste dyr, han ikke kunne garantere, vi ville se. Ifølge ham er det et af de mest sky dyr på savannen.

Daniel gik med liv og sjæl ind i opgaven. En af vores gæster spottede et dyr på en lille jordhøj og spurgte, om det ikke var en leopard, men Daniel afslog og sagde, at det var en hyæne. Efter at have ledt et stykke tid, så vi pludselig, at flere biler samlede sig, og vi skyndte os at komme ned til dem. Og ganske rigtigt de havde fundet leoparden på den lille jordhøj. Så fik vi jo lejlighed til at drille Daniel lidt!

Den var smuk og større, end jeg havde troet. Det var som om den var komplet ligeglad med, at vi var der, som om den ikke ænsede os. Som om den var uopnåelig.

Vi fik en ekstra oplevelse, da den søgte lidt skygge bag ved vores bil, og vi kunne se den tæt på. Jeg var lige der rigtig glad for, at vi sad inden i bilen, og at Daniel havde styr på situationen.

Efter denne oplevelse var det som om alle dyr forsvandt, og vi talte om, at nu kunne vi nok ikke forvente mere. Men pludselig hørte Daniel over senderen i bilen, at andre safaribiler havde spottet en stor løvefamilie med unger. Niels var med i vores bil og hans store interesse for løver er ikke til at tage fejl af. Vi kom hurtigt frem til et krat, hvor ca. seks løver lå og slængede sig sammen med to herlige unger på omkring tre uger. Vi blev alle febrilske og havde svært ved at tage billeder med denne smukke løvegruppe liggende kun et par meter fra bilen. Det var virkelige en stor oplevelse.

Under disse skønne stunder på savannen med leoparden og løverne var det som om det hele gik op i en højere enhed, og det var med en forunderlig ro i sjælen, at jeg lidt senere kørte tilbage mod Nairobi.

Louise i Afrika

Har du også set løver og leoparder?
Fortæl os om dine oplevelser med disse herlige kattedyr!

 

Share Button