Klub 2000 på safari – del 3

2. april 2014

klub 2000 DEL 3

Tirsdag 17. september

Så blev der dømt afslapning på Leopard Beach Resort. Klub 2000 skal nu opleve en god dag, der bød på:

 • Dejlig morgenmad i ro og mag
 • Møde med Lucky vedr. program
 • Opleve Det Indiske Ocean – frokost, vi var ”jo” sultne
 • Poolen trak og lidt gin/tonic
 • Godt humør
 • Se omgivelserne på Leopard Beach Resort
 • Nyde aftensmaden og vinen
 • Samt en slutter…

Kl. 22.00 var som regel go’nat tid, og dette holdt godt stik på hele vores tur i Kenya. Så nu går vi bare til ro for at være friske til næste dag, for vi ved allerede, at nye store oplevelser venter. På vores møde med Lucky blev der aftalt, at vi meget gerne vil med på en byrundtur til Mombasa og se nye indtryk, men også at vi var blevet lovet en landsbytur hjemme fra Danmark.

Leopard Beach Resort

Er et af sydkystens flotteste og mest moderne hoteller. Hotellet er omgivet af en tropisk have og har direkte adgang til en glitrende hvid sandstrand ved det Indiske Ocean. Atmosfæren er hyggelig og uformel, og der tilbydes noget for enhver smag. Klub 2000 er meget tilfredse og ser frem til de næste dage i topklassen, af hvad man kan opleve lige udenfor døren. Super, super, alle er i godt humør og vi glæder os til de sidste dage i Kenya

Onsdag 18. september

Kl. 07.45 skulle vi være parate for at blive afhentet til en bytur i Mombasa. Vi kører mod færgelejet Likoni og kommer straks med den altid overfyldte færge. Første stop er markedspladsen, og de lokale var klar til at sælge alt mellem himmel og jord. Herefter går vi gennem den gamle bydel med de smalle gader, her får Lucky en meget god idé: ”skal vi ikke holde en lille pause og få en forfriskning”. Vi skulle besøge et lille indisk thehus, hvor vi kunne købe the, kaffe og vand, det var bare godt! Turen gennem Mombasa gik videre til havnen, hvor slaver i sin tid blev sendt ud fra og vi kom forbi den store fæstningFord Jesus, som Portugal i sin kolonitid byggede.

Sidste besøg i Mombasa ved middagstid var på træfabrikken:

AKAMBA HANDICRAFT

Her fik vi et godt indtryk af, bare ved hjælp af minihakker og file, hvordan de flotte håndskårne dyr, fade, skåle osv. blev udskåret og videresolgt. Det var et dejligt indtryk vi fik af hele kooperativet, der stod bag hele foretagenet med ca.3.000 mand, der tryller hver dag. Købelysten blandt alle i vores selskab var meget stor, der blev købt rigtig mange flotte ting. Det gjorde jo heller ikke noget, at det var billigt i forhold til de forskellige souvenirbutikker. Endnu engang – det var meget imponerende.

Torsdag 19. september

Ja, så var Klub 2000 klar til en ny oplevelse – nemlig en: SWAHILI LANDSBYTUR

Kl. 09.00 efter et godt morgenmåltid blev vi afhentet af Lucky, der var i godt humør. Vi skulle køre ca. 30 minutter for at nå landsbyen.

 

Første ophold var en skole og her var der helt anderledes forhold end hjemme i Danmark. Der var omkring 400 elever fra 1.-6. klasse, bl.a. i 1. Klasse kunne der være op til 70 elever. Eleverne måtte deles om skolebøgerne på skift, de yngste elever sad tre på en skolepult. Alle elever kom til skolen fra nær og fjern hver dag. Klub 2000 oplevede, at der både var en god moral og disciplin på skolen, der da også var en af de bedste i området, fik vi fortalt af en meget tilfreds skoleinspektør, han fortalte endvidere at skolen fik mange støttekroner fra forskellige velhavere. Stolt som han var, fik vi at vide, at skolen havde rent drikkevand. Klub 2000 donerede straks et beløb – 3000 ksh, ca. 200 kr. til en skolepult. Efter endt skoletid troede Klub 2000, at den stod på lidt afslapning Nej, landsbyen stod allerede klar til vores besøg og vi fik en flot velkomst med en kokosnød-drik, der lige var blevet hentet ned fra en stor palme. Rundtur i landsbyen stod nu på programmet. Dette var bare så festligt og dejligt, at se det gode humør, der var til stede. Klub 2000 blev ligeledes frelst af den lokale medicinmand:

 • Vi var alle raske
 • Vi var i godt humør
 • Vi var gode mennesker
 • Vi skulle betale 100 ksh. for audiensen.

Fest og dans

Nu blev der linet op til den store underholdning med trommer og dans. Klub 2000 blev budt op til dans, det var vældig fornøjeligt sammen med swahili-folket, at se på. Nu skal vi altså hjem til frokost, godt mætte af mange gode indtryk.

Kazuri smykker

Inger havde hjemme i Danmark set de smukke Kazuri smykker i en forretning i Aarhus. Vi kørte tidligere forbi fabrikken i Nairobi, der var nabo til Karen Blixens Farm, men der var desværre ikke tid til et besøg. Så spurgte Inger: ”Lucky er der en forretning her i Ukunda, der sælger Kazuri varer?”. Svaret lød prompte: – Vi tager lige en kort pause på en halv time ved Diani Shopping Center, på hjemturen fra landsbyturen, lød det fra Lucky! Klub 2000 skulle igen til at bruge mange penge, men ved fælles hjælp, (vi måtte låne penge ved hinanden, da elektriciteten ikke fungerede) fik vi købt mange flotte smykker. Ja, landsbyturen blev lige forlænget med godt en time, samt os alle en del fattigere. Klub 2000 var i hopla, men også sultne, så nu ventede en dejlig frokost på Leopard Beach Resort. Resten af dagen skulle nu bruges på afslapning ved poolen og måske en ”morfar” inden vi igen skal spise aftensmad.

Det blev en rigtig Klub 2000 dag

Fredag 20. september

Her blev der dømt: ”en slapper til Klub 2000” Der var ingen tvivl om programmet denne dag!

 • Morgenmad
 • Bade i Det indiske Ocean
 • Let frokost på en restaurant
 • Lidt afslapning ved poolen med en gin/tonic
 • Dejlig aftensmad med vin til og selvfølgelig en slutter til kaffen

Klub 2000 var ved at være godt brugte efter nogle forrygende feriedage i Kenya, men nu skulle vi jo til at pakke sammen, for næste dag stod den på hjemrejse til Danmark.

Lørdag 21. september

Det var så den safari-tur, nu går det snart mod Danmark. Leopard Beach Resort – skulle der nu siges farvel til efter nogle dejlige ”afslapningsdage”.
Kl. 08.00 mødtes Klub 2000 til morgenmad, og efterfølgende tjekkede vi ud fra hotellet.
Kl. 15.00 blev vi afhentet af Lucky for at blive kørt til Mombasa Moi Airport, hvorfra vi skulle flyve til Nairobi. Først skulle vi lige sige farvel til Lucky, som var en fremragende rejseleder i Mombasa. – Minderne tager vi nu med hjem til Danmark.
Kl. 18.05 skal vi flyve fra Mombasa med Kenya Airways til Nairobi. I Nairobi var der godt tre timers ventetid der nu skulle gå. Her fik vi noget af en stor nyhed at se på TV. Der var et stort terrorangreb på stormagasinet Westgate i Nairobi – godt vi skulle lette igen.
Kl. 22.25 er vi igen klar til at flyve, nu med KLM fra Nairobi Jomo Kenyatta Airport til Amsterdam, hvor vi skal ankomme næste morgen. Vi flyver igen på ”Monkey-Class” – for her er der ikke ret meget benplads, så det passer ”jo” fint.

Søndag 22. september

Kl. 05.40 lander vi lidt møre og meget trætte i Amsterdam Schiphol Airport. Her er der nu fire timers ventetid inden vi skal flyve til Aalborg. Lufthavnen er kæmpe stor, så det tog lige en halv time at nå den gate, som vi skulle flyve fra. Ventetiden gik rimelig hurtig, da vi skulle have lidt mad og kigge på de mange forretninger, der var i lufthavnen.
Kl. 10.15 er vi klar til sidste flyvetur på vores rejse fra Kenya, for nu venter Aalborg og Danmark forude. Humøret er højt, alle er parate til igen at møde Danmark og få fast grund under fødderne. Flyturen tog lige over en time. Så er vi hjemme Pænt farvel blev der sagt til alle rejsedeltagere og specielt til Klub 2000.

Nu er der kun en ting på programmet: HJEM TIL AARHUS

Share Button