Klub 2000 på safari – del 1

19. marts 2014

klub 2000 DEL 1

Historie:

Klub 2000 blev stiftet i 1992 og har lige siden holdt sit venskab ved lige gennem mange sjove timer. Det hele startede med Florida, hvor vi var ansvarlige for en flok dejlige fodbolddrenge fra TST i Tilst ved Aarhus i 14 dage. På Floridaturen blev vi enige om at mødes, når vi kom hjem til Danmark, samtidig med at vores kære knægte ikke skulle med på vores næste rejsetur. Vi skulle mødes fire gange årligt og samtidig betale et anseeligt kontingent, men pyt det gik jo til vores rejser og gode oplevelser. Senere fulgte flere sommerhusophold i Danmark og rejser til bl.a.: Tyrkiet, Thailand, Mexico. Det var ikke svært at tage en ny beslutning og rejsemål. Afrika kalder, blev alle i Klub 2000 enige om, så nu skulle vi bare til at sætte penge ind på kontoen til vores næste mål. Kenya blev målet og Klub 2000 kontaktede Bravo Tours om de kunne arrangere en kombineret safari- og daseferie til os. Selvfølgelig lød det fra Bravo Tours, derefter kørte Klub 2000 til Herning til et godt møde, hvor vores tur til Kenya blev sat sammen.Valget blev klart: Karen Blixens storvildtssafari med efterfølgende daseferie ved Det Indiske Ocean. KLUB 2000 er klar:

Søndag 8. september STORE AFREJSEDAG TIL KENYA MED KLUB 2000

Kl. 16.00 møder Klub 2000 hinanden i Ålborg Lufthavn. Forventningerne er meget store, vi har glædet os til denne safaritur gennem lang tid, så nu skete der virkelig noget. Kl. 18.15 flyver vi med KLM til Amsterdam Schiphol Airport. Kl. 21.00 skal vi flyve igen, men nu er det fra Amsterdam med Kenya Airways til Nairobi Jomo Kenyatta International Airport. Kl. 06.25 mandag morgen 9. september lander vi i Nairobi, alle i vores rejseselskab er lidt trætte efter den lange flyrejse til Kenya. Det var noget af en prøvelse at komme igennem lufthavnen, men senere viste det sig, at være besværet værd. Endelig mødte vi vores dygtige rejseleder Lisbeth Norlyk fra Bravo Tours. Pludselig var linjen lagt – vi har mødt Lisbeth – nu var alle parate igen, men vi skulle jo lige finde vores bus i det store mylder, der var i lufthavnen. Vores bus ”Nr. 2” med Anthony som chauffør blev præsenteret, så nu kørte det bare ”der ud af”.

Onsdag 11. september

05.45 var ikke den store nyhed for morgenvækning. Kaffe og kage blev bare skiftet ud med et godt morgenbord, inden vi alle forventningsfulde forlader Amboseli Serena Safari Lodge. Vi begiver os nu ud på en seks timers køretur. Rejseselskabet håber på nogenlunde gode toiletforhold i pauserne på denne lange køretur. Vi skal igen køre gennem Nairobi og ser meget godt, men ikke mest den utrolige fattigdom, der er i Kenya. Rig og fattig mødes ikke. På den sidste del af turen inden vi kommer til Lake Naivasha, kommer vi til den store Rift Valley, som utvivlsomt gav et stort sug i maven hos alle. Lisbeth fortalte: Her revnede jorden for flere millioner af år siden og har skabt et råt landskab med klippevægge, ulmende vulkaner og glohede gejsere – og ikke mindst de lavvandede sodasøer! Blandt de smukke søer er Lake Naivasha, hvortil vi ankommer efter en meget anstrengende køretur. Vi skal bo på den skønne Lake Naivasha Sopa Lodge, der ligger lige ud til søen. Efter en kort pause var alle klar til en velfortjent og dejlig frokost. Ofte ses giraffer, flodheste, aber og vandbukke komme ind i haven for at nyde det grønne græs og bladene fra akacietræerne, blev vi fortalt.

Bådsafari på Lake Naivasha

Vi slutter dagen af med en times interessant sejltur på søen, hvor vi ser det fantastiske fugleliv og kommer til at møde nogle af søens mange flodheste i deres rette element. Efter en skøn oplevelse på Lake Naivasha glæder vi os allerede til næste højdepunkt på dagen. Nu skal vi nemlig mødes til aftensmad og er godt sultne, efterfølgende har Klub 2000 besluttet sig for at få en lille godnatdrink og opfriske de gode oplevelser safarituren indtil videre har budt på, samt hvad der venter forude. Efter vi havde indtaget vores godnatdrink, skulle vi følges hjem til vores værelser af lokale vagter, da det var efter mørkets frembrud. Uha! Begrundelsen var de mange store dyr, der befandt sig omkring søen. Alle sov bare trygt og var klar til næste dag med nye oplevelser.

Share Button