Bravo Tours støtter Kildevælds 3literrentvand-kampagne

1. marts 2012

Bravo-Tours-støtter-Kildevælds-3literrentvand-kampagne_1

Hvert 15. sekund dør et barn i Afrika som følge af at have drukket forurenet vand. Rent vand findes ikke ret mange steder i Afrika, så de fleste familier bruger megen tid på at hente vand i brønde mange kilometer væk. Transporten foregår oftest til fods.

Den danske opfindelse LifeStraw er et sugerør, der kan rense forurenet vand 99 procent, så vandet kan drikkes uden risiko. Den danske kildevandsproducent Kildevæld forærer LifeStraws til afrikanske børn og familier. For hver flaske vand, der sælges, donerer Kildevæld, et beløb, der svarer til tre liter rent vand. Bravo Tours giver 50 kroner for hver solgt safari til Kildevælds 3literrentvand-kampagne. For 50 kroner kan der renses 6.250 liter vand.

På et pressemøde i forbindelse med Skandinaviens største rejsemesse, Ferie for Alle, i MCH Messecenter Herning, demonstrerede Bravo Tours og Kildevæld effekten af LifeStraw. Først blev der hældt en næsten et kilo tung nærehorns-ekskrement i en vandbeholder, så vandet i løbet af mødet blev temmelig brunt. Derefter drak Bravo Tours’ direktør, Peder Hornshøj, og Kildevæld aktivitetschef, Marianne Frijsenvang, af vandet gennem LifeStraws og konstaterede, at vandet smagte glimrende.

Kildevæld skaffede i 2011 130 millioner liter rent vand til Afrika og håber i 2012 at nå op på 150 millioner liter rent vand.

   

Share Button