Myanmars mystik

1. oktober 2013

Myanmars mystik

Åh, den vej til Mandalay – nemmere rejserute end nogensinde med Bravo Tours
– Sæt tiden i stå og oplev guldbelagte pagoder, munke i orange dragter, de navnkundige byer Rangoon og Mandalay, naturens store skønhed og befolkningen, der har udholdt stor smerte. Tag med til Myanmar, der tidligere var kendt som Burma, siger Bravo Tours ekspert i oversøiske rejser, Jens Thykier.

”Dette land er ikke, som noget sted, du har været før.” skrev Rudyard Kipling (1865-1931, engelsk nobelprisvinder i litteratur og forfatter til Junglebogen) om Burma.

Mere end 100 år senere er Burma fortsat ikke som noget andet sted. Og landet har skiftet navn til Myanmar. At være i Myanmar er som at skrue tiden 40 år tilbage

Nye vinde
Der blæser nye politiske vinde over Myanmar, der har åbnet for turister. Landet er 15 gange så stort som Danmark og har grænser mod Bangladesh og Indien i vest, Kina i nordøst, Laos i øst og Thailand i sydøst. Hovedstaden er Yangon (tidligere Rangoon).

Myanmar er et fantastisk rejseland, siger Jens Thykier, der fremhæver nogle højdepunkter, der indgår i Bravo Tours’ rundrejse i det sydøstasiatiske land.

– Man mærker den fantastiske stemning på Inle-søen, genoplever kolonitiden i en gammel britisk bjergstation, besøger Bagans fabelagtige templer og meget andet. Oplev at Kiplings ord fortsat gælder, siger Thykier.

Buddhismen er den dominerende religion i Myanmar, hvor der overalt ses imponerende templer og Buddha-figurer – bl.a. Shwedagon Sule-pagoden), Myanmars helligste, der indeholder et relikvie af Buddhas hår. Den fantastiske pagode er ca. 2.500 år gammel, 98 meter høj og belagt med et tykt lag af det pureste guld og besat med 1.100 diamanter og ca. 1.400 andre stene.
Selve toppen af pagoden er besat med 5.448 diamanter og 2.317 rubiner og som toppen af kransekagen er der allerøverst en 76 karats diamant (15 gram). Efter solnedgangen er pagoden fuldt belyst fra alle sider – et fantastisk syn.

Inle-søen er et af rundturens højdepunkter. På den store sø lever og arbejder omkring 75.000 mennesker af den buddhistiske intha-stamme Søens Sønner.

Det er sandsynligvis det eneste sted i verden, hvor fiskere står på ét ben og ror deres båd med den anden fod.

Søens sønner
Ud over fiskeri ernærer søens sønner sig ved at dyrke grøntsager i deres helt specielle flydende grøntsagshaver. Her findes blandt andet masser af flydende tomat- og kartoffel plantager.

– Man kan også glæde sig til at opleve et af verdens vidundere, tempelkomplekset Bagan, der kan sammenlignes med Angkor Wat i Cambodja. En rundrejse i Myanmar veksler mellem afslapning på stranden, at besøge imponerende buddhistiske templer og mindesmærker og minder fra kolonitiden, da briterne regerede over Burma, siger Jens Thykier.

Han fremhæver landets behagelige turistklima. Den tørreste af tropernes tre årstider, fra marts til juni, er virkelig varm! Den våde fra juli til oktober er regntid, og i den kølige fra november til februar er der 25-30 grader om dagen og noget køligere om natten. Det er den bedste årstid for rejser til Myanmar.

Interessen for Myanmar er vokset betydeligt, efter at landets diktaturregime i 2010 løslod den demokratiske indstillede politiker Daw Aung San Suu Kyi efter 15 år i husarrest.

Bravo Tours flyver med Thai Airways med skifte i Bangkok, inden rundrejsen i Myanmar starter.

Bravo Tours er blandt Danmarks tre største rejsebureauer med rejser til spændende og populære rejsemål over hele verden – altid med dansktalende rejseledere.

Bravo Tours tilbyder  Solferie, Safari, Rundrejser, Golfrejser, Kombinationsrejser. Oplevelsesrejser og Grupperejser, der giver minder for livet.

Bravo Tours har hovedkontor i Herning og et salgskontor i København.

Bravo Tours er medlem af charterrejsearrangørernes brancheorganisation (RiD) og Rejsegarantifonden og følger altid Rejseankenævnets retningslinjer og afgørelser.

Share Button