Tosset med golf

12. februar 2013

Af Tomas Villum Jensen

Min passion for golf startede en sen aften for ca. 17 år siden – jeg sad og zappede foran skærmen og skulle egentlig i seng, men pludselig blev jeg fanget af noget!

En halvtyk mand ved navn Colin Montgomerie stod i en mandshøj bunker på The Carnoustie Golf Club i Skotland (tror jeg det var), og selv om bolden lå mindre end 30 cm fra bunker væggen, som var to meter høj!, lykkedes det ham at slå den op på green…
Næste dag på arbejdet var der gudskelov andre, der også havde set golf på tv – og selv om ingen af os spillede, var vi dybt imponerede.

To år senere startede jeg selv i Asserbo golf klub og har været Tosset med Golf lige siden.
Golf er for mig den perfekte blanding af krop og hjerne.

Golf er tit blevet betegnet den teknisk sværeste sport i verden, og der er ingen undskyldninger!
I tennis aflyser man, når det regner og blæser – i golf tager man regntøj på og tager højde for blæsten!
Golf ka’ spilles i al slags vejr og overalt på kloden, og det er nu ikke så tosset – så golfbaggen skal meget ofte med på tur, når turen går til varmere himmelstrøg.


Jeg har spillet golf bl.a. på Mallorca, Grand Canaria og Sicilien. I Frankrig, Portugal, USA, Thailand, Australien, New Zealand og i Kenya!

En fantastisk del af golfen er jo netop naturoplevelsen – kænguruer og krokodiller på banen i Australien og vilde aber og vildsvin i Kenya. På en enkelt green i Kenya sad en “armed guard”, en vagt udstyret med riffel, på en stol under en palme og kiggede ind i bushen – et vildtsvinepar havde ynglet og passede særdeles godt på deres unger. Derfor kunne varselsskud blive nødvendige, hvis ungerne skulle forvilde sig ind på greenen.

Hvis jeg ku’ hive en uge ud af kalenderen, ville jeg gerne en uge på golfskole på Mallorca, spille 18 huller hver dag og samtidig få undervisning af dygtige lærere, så jeg kunne forbedre mit spil.

Læs mere om Bravo Tours golf-rejser her

Share Button