I pro’ernes fodspor – Algarve

6. februar 2013

Bravo-Tours-Algarve-OceanicoVictoria

Af Søren Thorup

Ser golf let ud på tv? Har du tænkt, at det kan du gøre lige så godt?

Man skal have stået i saftig semirough til op over anklerne og fra teestedet skuet ned ad en fairway, der ikke er bredere end en smalsporet jernbane, for at forstå, hvad de professionelle er oppe imod.


Den chance får man sjældent, men Bravo Tours havde booket tid til os på Oceânico Victoria i Algarve fire dage efter, at vi på tv havde fulgt sidste runde af Portugal Masters – en del af Europa-touren. Lee Westwood vandt i 23 under par.

Teltene fra det store arrangement var endnu ikke pillet ned, så der var lidt stjernedrys over de glade danske amatører, der endnu ikke anede, hvor store klø der ventede. Eneste trøst var, at tilskuerne og tv-kameraerne var væk.

Vi skulle spille fra gult teested (6.094 meter), mens pro’erne fra bageste havde 6.609 meter.

Alle fire kom pænt af sted på hul 1, par 4, men kun en enkelt fik kommentaren “Good shot” med på vejen. Nå, starteren var jo også bedre vant!

Forklaringen fik vi, da vi kom ud over den lille skrænt foran teestedet og ned mod vore bolde: Én var på fairway! De tre andre bolde brugte vi tæt på fem minutter på at lede efter i ubegribelig tæt og saftigt græs midt i banen. Et forsøg på at slå ud på fairway med et 7-jern resulterede i, at bolden flyttede sig under ti meter. Tredjeslag med et sandjern og endelig på herlig, kortklippet græs – men endnu 160 meter til pinden.

Hvert eneste hul i Arnold Palmers layout på denne fortrinlige bane en nydelse, og til daglig er rough og semirough klippet meget længere ned, end vi oplevede, og fairways er bredere.

Efter runden var halvdelen af de 12 i vores gruppe var slagne mænd med megen lidt lyst til golf foreløbig.

– Det er golf i en nøddeskal: I synes, at banen er svær. De professionelle mente, den var alt for let, lød det fra en smilende portugiser.

Læs mere om golf i Algarve

Share Button