Golf på øen med den femte årstid

15. februar 2013

Bravo-Tours-Djerba-Golf

Af Bent Stenderup

Middelhavets sydligste ø, knapt af Bornholms størrelse, hedder Djerba og ligger rigtig godt og lunt i ly mod syd i Gabèsbugten, tæt på det tunesiske fastland og med Libyen og Sahara som naboer.

Djerba ligger 3 ½ times direkte flyvning fra Danmark, og nu, da Tunesiens skjulte perle atter er tilgængelig for turister – som en værdig konkurrent til De Kanariske Øer – lader især golfspillerne sig lokke af de op imod 300 årlige solskinsdage.

Ørken-øen Djerba med det milde klima og den ringe nedbørsmængde, domineret af oliventræer, kaktus, frugttræer og vinranker er et besøg værd hele året. Men det er oplagt at tage på golfferie i den femte årstid, den behagelige årstid, lige når den golftriste danske vinterperiode for alvor har fat; da ligger temperaturerne på Djerba nemlig på 16-20 grader.


En afslappet atmosfære, venlighed og god betjening præger øens oase af et golfanlæg. Det er en 18-hullers bane og ni links-huller. Egentlig tre 9-huls slynger – Les Palmiers, Les Acasias og La Mer. Bedømt på hullernes kvalitativt tager La Mer stikket hjem, fordi design og golfmæssige finesser her er lykkedes bedst for Martin Hawtree (kendt for design af Simons Golf). Hans forkærlighed for links-golf skinner tydeligt igennem på La Mer, der tilmed har de bedste greens. Men også blandt palme- og akaciehullerne er der sande perler at skue og erobre.

Indlysende grunde til at vælge Djerba:

*  Det solsikre Middelhavsklima, Den femte årstid midt i golffolkets danske vinterhi.

*  Rejsetiden. Bedre klima fås ikke blot 3½ times flyvning fra Danmark.

*  3 x 9 huller golf kan mixes helt efter behag.

*  Ørkensafari, basar- og byliv, strand- og restaurantbesøg er oplevelser uden for golfbanen.

Og så er Djerba et af de få steder i denne del af verden, hvor jøder, kristne og muslimer bor sammen i fordragelighed på et ret begrænset areal.

Læs mere om Bravo Tours golf-rejser til Djerba her

 

Share Button