Dansker bag vanvittig birdie-rekord til Bravo Tours Open

3. juni 2013

Danske Lars Johansen satte en bemærkelsesværdig golfrekord, da han torsdag tangerede den bedste birdiestime i en professionel golf tour nogensinde.

Det skete under Bravo Tours Open i Nivå, hvor Johansen lavede ni birdies i træk. Dermed skrev han sit navn ind blandt allerede historiske golfspillere. Rekorden på Europatouren er på otte birdies i træk og indehaves af blandt andre Ian Woosnam, Seve Ballesteros og Darren Clarke.

På PGA Touren derimod er der en gang lavet ni birdies i træk, ligesom Lars Johansen gjorde torsdag. Rekorden deler han nu med Mark Calcavecchia, der var først med bedriften tilbage i 2009 ved Canadian Open.

– Det var helt vildt. Jeg var ni under par efter ti huller, men det var som om, jeg ikke helt forstod det, lød det fra Lars Johansen efter den vanvittige runde i 63 slag, otte under par, siger Lars Johansen.

– Det var egentlig ikke fordi jeg følte, at jeg blev nervøs. Men det sving, jeg har arbejdet på, forsvandt i hvert fald lidt, så det var lidt ærgerligt. Det er da klart, at når man er ni under efter ti, så tænker man alle mulige ting, men jeg var faktisk ikke rigtigt tæt på birdies på de sidste huller, uddyber Lars Johansen, som dog måtte se sin bold slutte på hulkanten på hul 13, hvor han på daværende tidspunkt ellers kunne have taget scoren til minus 10.

Det blev dog ikke til flere birdies for Lars Johansen, der gik resten af banen i en over par og endte i 63. Dermed fører danskeren også efter første dag.

Share Button